HUIKEITA HETKIÄ, SANOMA RAUHASTA – MITÄ FESTAREISTA JÄI KÄTEEN?

Huikea viikonloppu päättyi – ja monen mielestä liian nopeasti. Mitä jäi käteen? Oliko olo maanantaiaamuna pitkän odotuksen ja fiilistelyn jälkeen kummallisen tyhjä, vai jäikö viikonlopusta käteen ruista vahvempia eväitä, joiden varassa jaksaa taas taivaltaa märän ja harmaan arjen läpi?

Palataanpa hetkeksi fiilistelemään festariviikonlopun parhaita hetkiä. Oli se vaaleanpunainen taivas perjantaina Gatorade Centeriä lähestyessä. Kultahileet LZ7:n keikan lopussa. Hyvä fiilis Suomen suurimmassa nuortenillassa. Koko festariporukan yhteinen, jotenkin niin turvallisen tuntuinen sisaruspiiri.

Ruuhkaa festarikaupalla. Tungosta nimmarijonossa NNS:n keikan jälkeen. Me kaikki osana Big Blessin musavideota – ihan huikeeta. Flossibattle. Niin ja se superihana ja koskettava MN-love, unohtamatta The Rainin yllärikeikkaa. Tuuli kulkee kolahti syvälle sydämeen taas kerran.

Hirvittävä väsymys aamupalajonossa. Seisomaruokailut. Hälinä messukeskuksen aulassa. Festarijumalanpalvelus. Paljon kohtaamisia ja uusia ystäviä. Pyrojen kuumotusta keikoilla läpi viikonlopun. Ihan parhaat juontajat Tikkis ja Toikkis. Viime vuoden hitti umpilisäke ja Tikkiksen ja Toikkiksen muokkaama Kuka näkee sut -biisi. Onnellinen, väsynyt ja niin haikea fiilis Park7:n keikan jälkeen. Nytkö tämä jo loppui?

Tunnelma ja fiilis kantavat hetken, mutta bussin kyydittyä kotiin voi fiilis olla ankea, ellei muista kaikkein olennaisinta. Mari Vuorisalmi kiteytti Maata Näkyvissä -festareiden oleellisen sisällön sunnuntai-iltapäivän konsertissa hyvin: “Rauha, joka lähtee ihmisestä, on ihmisen kaltaista. Herkkää, haurasta, väliaikaista. Sen sijaan rauha, joka lähtee Jumalasta, on Jumalan kaltaista. Se on ylitsevuotavan armollista, muuttumatonta ja kertakaikkisen täydellistä. Ristillä tapahtui täydellinen anteeksianto ja täydellinen sovinto. Ristillä Jeesus teki ikuisen rauhan ja me saamme olla menossa sitä kohti. Jeesus vie meidät perille.”

Kls.:n Perttu Läykki kertoi lauantai-iltana: “Mulle usko on aina ollut sitä, että mulla on rauha kaaoksen keskellä. Mä toivon, että sä kannat täältä kotiin sen rauhan.” Kun arki kiireineen nyt taas on alkanut ja hypetyksen aiheuttama fiilis on laskenut, kanna sydämessäsi sitä festareilla kuultua olennaisinta. Muista nämä Raamatun sanat: “Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil.4:6-7).

Teksti: Maria Sorje

Kuva: Leevi Kontula