MAATA NÄKYVISSÄ -LEIRI 2020

TERVETULOA MAATA NÄKYVISSÄ -LEIRILLE 6.-8.3.2020 KARKUN EVANKELISELLE OPISTOLLE!

Lähdetkö Maata Näkyvissä -festarileirille vai jäätkö kotiin, kun koeviikkokin lähestyy? Uskallatko vastata treffikutsuun vai selitätkö, että nyt on liian kiire? Minkä tunteen vallassa teet elämäsi suuria valintoja? Mukanasi kulkee maailmankaikkeuden valtias, joka sanoo: ”Älä pelkää.”
Vedä siis keuhkot täyteen ilmaa ja huuda yli pimeyden: ”Mitä mä pelkään – meillä on Maata Näkyvissä!”
Tervetuloa MN-leirille Karkkuun!

– Maaria, Juha, Samppa ja Riina

INFOT
Maata Näkyvissä -leiri järjestetään Karkun evankelisella opistolla, joka sijaitsee junaradan varrella. Voit siis saapua leirille junalla tai omalla kyydillä. Tarvittaessa noudamme sinut opistolle Karkun rautatieasemalta.

Leirihinnasto
– Kokopaketti: 50 € (sisältää ruoat, majoituksen ja ohjelman)
– Osapaketit: pe–la 40 €, la–su 40 € (sisältävät ruoat, majoituksen ja ohjelman)

Ilmoittautuminen
– Ilmoittautuminen alkaa välittömästi. Ole siis ajoissa liikkeellä!
– Ilmoittaudu leirille osoitteessa www.keokarkku.fi
– Ilmoittautuneille lähetämme laskun sähköpostitse.

Kulkuyhteydet
Karkkuun pääsee kätevästi junalla. Karkun rautatieasema on Tampereen ja Porin välisen radan varrella. Junamatka Tampereelta Karkkuun kestää puoli tuntia. Karkkuun pääsee myös linja-autolla. Tarkista oma matkareittisi: www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi.

Perjantai

17.00 Päivällinen ja ilmoittautuminen
Hyvä ruoka, parempi mieli. Päivällisen kautta nimet listaan ja avaimet käteen.

18.15 Varttia yli Varaslähdön
Äkkiä äänen suuntaan, jotta ei missata mitään. Yhteislaulupainotteisessa avajaisten esikarsinnoissa ei ketään tiputeta finaalista, vaan kaikkia kutsutaan mukaan. MNF-saaren ensimmäisiä pulloposteja poksauttelee auki Houseband, Samuli Luomaranta, Juha Heinonen, hassunhauskat festariläpät, videot ja salamahaastaattelut sekä superpuheenvuorot.

19.30 Paluu lähitulevaisuuteen
Horisontti häviää, kun kaikki kohoavat puolitoista metriä maan pinnalta festarileirin pyörähtäessä kunnolla käyntiin. Joku sanoo: ”Joo, mä tiedän, mitä sä teit marraskussa.” Taas ollaan festarien sykkeessä. Vielä täällä on meitä ja lisää tulee oven täydeltä. Silmät, korvat ja aistit auki, sillä nyt mennään. Ensimmäisissä festarileirikattauksissa esittäytyy MNF-spesiaali, tutustumishässäkät, Ossi Mäki-Reinin yhteislaulusessiot, Houseband sekä tietysti sinä ja minä.

20.30 Iltapala

21.15 Pelkokerroin matalalla
Ihmetellään toisiamme, kuunnellaan ääniä metsästä sekä katsotaan taivaalle muodostuvaa ristin muotoista valkoista vanaa. Tässä seurassa pelko häviää vähitellen ja toivo vahvistuu, sillä nyt en ole yksin. Raamattuopetus 1: Mitä tapahtuu huomenna. Pelon maantieteen maisterina
Henna-Maria Harju, musiikissa Maksetut Viulut.

23.00 Nimesi on rakastettu
Illan pääteeksi hämärästä huoneesta löytyy paksu paperinippu. Se on rakkauskirje sinulle.
Iltahartaus Julia Immonen.

00.00. Hiljaisuus

Lauantai

08.00 Aamupala

09.00 Hämärästä Aamunkoittoon
Yöllä on kivaa, mutta aamulla kaikki on paremmin. Aamupalan kautta kolmella pompulla suoraan oman elämän kiitoradalle. Kuka on kuski ja miltä tuntuu olla pelkääjän paikalla? Tasaisen vauhdin taulukko ei paljon lupaile, mutta seuraavassa hetkessä putoat johonkin pehmeään ja kaikki on hyvin. Aamuhartaudessa Saara Ikäläinen. Aamun erikoisen ja yhteislaulatuksen jälkeen Raamattuopetus 2: Mitä on olla pelkääjän paikalla? Juha Heinonen.

10.45 Workshopit

11.30 Lounas

12.45 Katuvalo kuudennella Avenuella
Tätä on odotettu. Kutsukortti takataskussa matkaat yllätyssynttäreille, joita et olisi missannut mistään hinnasta. Katsot ympärille: täällä on jo melkein kaikki. Iloisia katseita, hyvää ruokaa, makeita herkkuja ja parasta ohjelmaa. Kohta sankarikin saapuu. Iltapäivän yllätyssynttäreillä Roni Samuel. Raamattuopetus 3: Ethän mene pois, Marika Salo.

14.00 Päiväjuoma

14.30 Open stage
Nyt on sinun vuorosi loistaa. Tänään ja tässä sinä olet tähti! Festarileirin yhteinen avoin lava kutsuu laittamaan kaiken peliin. Nyt estradille: kerro oma tarinasi sopivaa lahjaa käyttäen.

15.15 Pihalla on kivaa -spesiaali
Maata Näkyvissä -festarileirin parasta kirkasvalohoitoa ja ystävyyttä. Sekavaa kikkailua, jonka päästä löytyy häntä ja toiselta reunalta uhkaa pudota keskelle. Yhteiset tekemisen ylipäälliköt ja meidän parhaat kaverit: Krik Finland!

17.00 Päivällinen

18.00 Studioinfot

18.10 Studiot

19.30 Kaikki on hyvin
Ison aukion värivalot vilkkuvat taas toivoa tuoden. Myrskyvaroitukset ja taifuunihälytykset ovat takana. Iso vuori ei tarjoa tulikiveä, vaan nälkäiset suut saavat mansikoita ja hunajaa. Lava on valmiina, juhlapöydät notkuvat ja Kuninkaan poika toivottaa juhlakansan tervetulleeksi. Maata Näkyvissä -festarileirin juhlagaalassa mukana Ina Lähteenmaa, videoita, huippusketsejä, Mitä mä pelkään-sketsisarja, workshopien satoa, Houseband sekä raamattuopetus 4: Mitä jää? Jumalan pelko vai rakkaus? Martti Pyykönen

20.30 Iltapala

21.30. Hyvän toivon Puistossa
Nousemme yhdessä ja seuraamme pilvipatsasta. Jyrkänteen laella, puistikon takaa kuuluu musiikki, jonka äärelle on pakko jäädä. Iltagaala saa jatkua. Houseband, nuoren puheenvuoro ja Park 7.

23.00 Enää en pelkää
Onpa täällä paljon väkeä – ruuhkassa etsin sinua ja mietin, ovatko hiukseni hyvin. Huomaan sinut ja hymyilen. Huomaat minut kaduun toiselta puolellta. Katsot minua niin, että tiedän, ettei hiuksillani
tai sillä miltä näytän, ole väliä – minä kelpaan.
Iltahartaus: Festaritoimiston väki.

00.00 Yöextra
Spesiaaliohjelmaa yökyöpeleille saunalla ja säbäkentällä

Sunnuntai

08.30 Aamupalaa

09.15 Täällä mä oon
Sunnuntai-aamu soi toivoa, iloa ja riemua. Meillä on tämä pieni hetki ja suuri mahdollisuus. Heitämme kaiken hänelle, joka on murheemme kantanut. Minä, sinä ja festarileirikansa laulamme ja kiitämme tästä hetkestä Häntä, jolle kunnia ja kiitos kuuluu. Aamua avaamassa Milka Ikäläinen sekä yhteislaulujen maailmanmestari Tuomas Auvinen.

11.00 Tule, kaikki on valmiina
Festarileirin jumalanpalvelus kutsuu Herran pöytään maistamaan kuolemattomuuden lähteestä. Katso ympärillesi – olet kotona. Markus Malmivaara.

12.30 Lounas

13.15 Tässä on kaikki
Täällä istumme, tanssimme, laulamme ja nojailemme toisiimme. Tiedämme, että kelpaamme, riitämme ja pärjäämme. Viimeiset festarileirihetket, -katseet, -kuiskaukset ja -laulut sekä tietoisus siitä, että Jeesuksen kädestä kannattaa pitää kiinni. Hänen kansaan olemme voittajia. Viimeiset vauhdit festarileirille antaa Juhani Tikkanen, MN-tiimi sekä Houseband.
Raamattuopetus 5: Epäonnistuin – mitä sitten? Samuli Luomaranta

Studiot:

Tuntematon tulevaisuus
Tutkimusten mukaan nuoren seurakunnan yksi suurimmista pelonaiheista on tulevaisuus. Mikä vie tulevaisuudesta uskon ja toivon? Pelonsekaiseen tulevaisuuteen kysymyksiä, asennetta ja tulokulmaa etsimässä Milla Koskenniemi.

I <me. Kelpaanko itselleni, kelpaanko muille?
Mitä tuntemuksia peilikuvani minulle tarjoilee? Voisiko ulkonäköpaineita lähestyä uudesta näkökulmasta? Miten selviydyn itseni kanssa ja lähimmäiseni kanssa? Miten käyttäytymiseni muuttuu isommassa porukassa? Kelpaamisen ytimessä Ina Lähteenmaa.

Eeva, mitä menit tekemään?
Entäpä jos Eeva ei olisi lähtenyt juttelemaan käärmeen kanssa? Tiesikö Jumala oikeasti, että ihminen lankeaa syntiin? Ja miksi ihmeessä Eedenin puutarhaan piti pystyttää sellainen puu, jolla olisi noin rajut seuraukset? Miksi Ihminen lankesi syntiin? Tätä pohtii Erkki Koskenniemi.

Rakkaus vastaan pelko, viha ja kateus
Elämämme on täynnä kipeitä ja ikäviä tunteita, joista emme pääse eroon. Koemme vihaa, katkeruutta ja kateutta. Miten hankalat tunteet vaikuttavat elämäämme, ja miten näitä tummia tunteita pitäisi Raamatun valossa käsitellä? Asiaa avaamassa Johan Helkkula.

Hei, mä olen tässä
Nuori seurakunta näkee paljon vaivaa, että ystävät kohtaavat. Halataan, rutistetaan ja hihkutaan, mutta sitten helposti keskustelu lakkaa ja edessä on isompi tai pienempi ruutu. Pysähdyttävää asiaa kohtaamisen ihanasta mahdollisuudesta tarjoaa Valtteri Tikkakoski.

Workshopit:

Sport
Hyvä ja iloinen liikunta koukuttaa positiivisesti uusiin suorituksiin. Unohda koululiikunnan häpeä, sillä tänään saadaan nauttia hyvästä porukasta ja vapaasta yhteydestä, jota sportti tarjoaa. Sporttipajassa KRIK Finland.

Music
Tule laulamaan, soittamaan ja hakemaan hyvää musafiilistä. Yhteisen jamittelun ja musiikista nautiskelun seassa treenataan muutama biisi seuraavan päivän messuun. Musapajaa liidaamassa Houseband.

Bible journal
Mitä uutta voikaan avautua, kun suosittu Bullet Journal-menetelmä yhdistetään uskon elämään? Rentoa, luovaa touhuamista Sanan äärellä. Oot tervetullut juuri niiden lahjojen kanssa, joilla Jumala on sut varustanut.

Danceparty
Monelle mutkattomin tapa liikkua ja toteuttaa itseään on tanssi. Nyt voit antaa tanssin viedä, ihan sama oletko vasta-alkaja vai puoliammattilainen: sinulla on jalat, kädet ja tunteet sekä koko keho, joka liikkuu ja ilmaisee koko olemustasi.

Retkiryhmä superseiska
Ylös, ulos ja metsään. Hyvällä meiningillä, luontoa kuunnellen ja yhteydestä nauttien. Tällä metsäretkellä tuoksuu kuusi ja lastujen lisäksi lentelee jotain muutakin positiivistä. Erilaisia retkielämyksiä tarjoilee Riina Halme ja Juha Heinonen.