MITEN MAATA NÄKYVISSÄ -FESTARIT SAI ALKUNSA?

Maata Näkyvissä -festarit kokoaa vuosittain noin 20 000 nuorta yhteen evankeliumin äärelle. Mistä tapahtumassa on kyse ja mistä se on saanut alkunsa?
Image

Syksyllä 1984 seitsemäntoistavuotias Timo Vainio lähti tavalliseen tapaansa aamulla kouluun. Kesken koulupäivän hän alkoi tuntea kipua rinnassaan. Timolla oli synnynnäinen sydänvika, joka ei ollut koskaan pahemmin oireillut. Tuona päivänä Timo kuitenkin sai sydänkohtauksen ja kuoli.

Muistokukkien sijasta pyydettiin, että ihmiset muistaisivat lahjoituksella Turun kertsiä – nuortenporukkaa, jossa Timo oli ollut aktiivijäsen. Lahjoituksia kertyi 4000 markkaa, ja tuon summan käyttötarkoitusta mietittiin tarkasti. Ideoita keksittiin monia, mutta yksikään ei saanut kaikkien kannatusta.

Lopulta monien hylättyjen ehdotusten jälkeen keksittiin järjestää Timolle muistojuhla. Tuossa muistojuhlassa, ensimmäisillä Maata Näkyvissä -festareilla vuonna 1985, oli paikalla noin 120 nuorta. Tuolloin tuskin kukaan olisi osannut arvata, että hyvin nopeasti tuosta tapahtumasta kasvaisi Pohjoismaiden suurimmat kristilliset nuorisofestarit, tai että jo kuuden vuoden kuluttua tapahtumaa vietettäisiin Turkuhallissa.

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit järjestetään jo 36. kerran. Tapahtuma kerää yhä edelleen joka vuosi noin 20 000 nuorta eri puolilta Suomea Gatorade Centeriin ja Messukeskukseen. Tapahtuman järjestää Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY) yhteistyössä Turun Henrikinseurakunnan, Katariinanseurakunnan, Maarian seurakunnan, Mikaelinseurakunnan, Paattisten seurakunnan ja Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Käytännön töihin osallistuu 1300 vapaaehtoistyöntekijää.

Festareiden esiintyjät ovat suomalaisia ja ulkomaalaisia kristittyjä. Mukana on sekä huippumuusikoita että artisteja esittävän taiteen eri aloilta. Konserteissa yleisölle tarjoillaan evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta, myös puheiden välityksellä.

Ohjelmassa on myös paljon yhteistä ja yhteisöllistä tekemistä workshopien ja käytäväpelien muodossa.

Viikonlopun aikana jokaisella festarivieraalla on mahdollisuus osallistua erilaisiin pienryhmäluentoihin ja -keskusteluihin sekä henkilökohtaiseen sielunhoitoon.

Maata Näkyvissä festareilla ei sanoman sisällöstä tingitä – alusta asti evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta on ollut tapahtuman keskiössä.

 
 

TAPAHTUMAPAIKKA

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään Turussa, Gatorade Centerissä ja Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa.

Gatorade Center ja Turun Messu- ja kongressikeskus
Artukaistentie 8, 20210 Turku

KARTAT

 
 
 
 

BUSSILLA SAAPUMINEN

Bussi numero 100 ajaa festariviikonlopun ajan väliä: Keskusta-Messukeskus-Gatorade Center.

BUSSI 100 AIKATAULU ILMESTYY TÄHÄN SYKSYLLÄ 2020

Linjan lähtöpysäkki keskustassa on Linnankadulla oleva T87. Matka keskustasta kestää hieman alle 20 minuuttia.

Muut yhteydet alueelle ovat: Messukeskuksen linjat 32 ja 99, Gatorade Centeriin linjat 12, 32, 61 ja 99.

Rautatieaseman kautta linja 100 ei aja Messukeskuksen ja Gatorade Centerin suuntaan ajettaessa. Keskustan suuntaan ajettaessa reitti kulkee rautatieaseman ohitse.

Rautatieasemalta linjalla 32 pääsee 300 metrin päähän Messukeskuksesta ja Gatorade Centeristä. 

Tsekkaa pysäkkikartat ja muut infot täältä:
https://www.foli.fi/fi/reitit-ja-aikataulut-aikataulut/bussit-messuille-ja-tapahtumiin

Välimatkat
Gatorade Center - Turun päärautatieasema 4,6 km
Gatorade Center - Linja-autoasema 5,8 km
Gatorade Center - Kauppatori 5,7 km

 
 

MAJOITUS

Festarivierailla on mahdollisuus yöpyä koulumajoituksessa Turun seudun kouluissa. Jokaisessa majoituskoulussa on majoitusvalvojia, jotka huolehtivat majoituksen onnistumisesta.

LISTA MAJOITUSKOULUISTA JA OSOITTEISTA PÄIVITTYY TÄHÄN SYKSYLLÄ 2020.

Vain harvoissa kouluissa on valitettavasti lupa käyttää luokkia majoittautumiseen, joten majoittuminen tapahtuu siksi useimmiten liikuntasaleissa. Kaikissa majoituskouluissa on suihku- ja wc-tilat, mutta niiden määrä on vaihteleva. Kouluissa ei ole patjoja, joten ota oma patja ja makuupussi mukaan.

HUOM! Paksut ja isot ilmatäytteiset varavuoteet ja kaikki kahden hengen levyiset patjat ovat turvallisuuden ja majoituskapasiteetin vuoksi kiellettyjä. Perinteiset solumuoviset tai ilmatäytteiset makuualustat sekä retkisängyt ovat sallittuja. Alla olevasta kuvasta näet, mitkä patjat ovat sallittuja ja mitkä eivät.

Majoituskoulut aukeavat iltaisin klo 23 ja sulkeutuvat aamuisin noin klo 9.00. Huomioithan muut yöpyjät olemalla hipihiljaa.

MAJOITUSKULJETUS kulkee viikonloppuna parille koululle. Kuljetus on tarkoitettu niitä vieraita varten, joilla ei ole omaa kyytiä majoitukseen. Tarkempi info kuljetuksesta päivittyy tähän syksyllä 2020. Majoituskuljetus maksaa erikseen aina 3€/suunta

Toivotamme kauniita festariunia!

Image
 
 

RUOKAILU

Ruokailun hinnoista: ruokailut eivät sisälly mihinkään lippupakettiin. Myymme ruokapaketteja koko viikonlopulle, mutta 2 päivän ja 1 päivän paketteja on myös myynnissä. Mikäli haluat ruokailla festareiden ruokailussa, ruokapaketit on tärkeää ostaa ennakkoon lipun oston yhteydessä. Näin osaamme varata oikean määrän ruokaa tarjolle. Ruokailut ovat edullisempia pakettihinnoilla, kuin yksittäin ostettuna. Katso ruokapakettien hinnat ja sisällöt lipunmyyntisivulta.

Ruokailu tapahtuu Messukeskuksessa A- ja B-halleissa. Tarjoamme vieraillemme aamupalan, lounaan ja iltapalan. Varaudu jonoihin, sillä festarivieraita on paljon ja tilat ovat rajalliset. Ryhmää kannattaa myös muistuttaa ruokailun pelisäännöistä. Kasvisruokavalio on tarjolla vain asiasta etukäteen ilmoittaneille. Ruokailun jälkeen tarjottimet ja roskat viedään niille kuuluville paikoille ja annetaan tilaa seuraaville. Huomioikaa myös jätteiden lajittelu! Messukeskuksen B-hallin ruokalinjastoilla on käytössä käsidesiä.

Ruoka-ajat:
pe iltapala 17-21
la aamupala 8-9.30
la lounas 11-13.15
la iltapala 17-19
su aamupala 8-9.30
su lounas 10.30-12.30

 
 

TURVALLISUUS

Meille on tärkeää, että jokainen festarivieras saa nauttia festareistaan turvallisessa ympäristössä. Meillä on yli 100 järjestyksenvalvojaa huolehtimassa kävijöiden turvallisuudesta. Turvallisuusjärjestelyt ulottuvat myös hallien ulkopuolelle.

Turvatarkastus ovilla

Gatorade Centerin ja Messukeskuksen ulko-ovilla on turvatarkastukset kaikille festarivieraille, nuorisotyönohjaajille ja talkoolaisille.

Sisälle Messukeskukseen ja Gatorade Centeriin saa viedä vain reput, käsilaukut ja olkalaukut, jotka tarkistetaan aina sisälle mentäessä. Kaikki isommat laukut (treenikassit, rinkat, matkalaukut, duffel bagit jne.) tulee jättää autoon tai viedä ilmaiseen isojen laukkujen narikkaan, joka sijaitsee Messukeskuksen seinustalla, parkkialueella.

Kielletyt esineet ja aineet

Gatorade Centeriin  ja Messukeskukseen saa tuoda ainoastaan tyhjiä, max. 0,5 litran vesipulloja! Kaikki avatut ja nesteitä sisältävät pullot, tölkit ja purkit ovat kiellettyjä! Kaikki hiuslakkapurkit, kuivashampoot ym. ovat kiellettyjä. Jättäkää nämä tuotteet autoon, bussiin tai ilmaiseen isojen laukkujen narikkaan laukkuihinne.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin turvajärjestelyiden osalta.

Maata Näkyvissä -festarit on päihteetön tapahtuma, joten tapahtuma-alueelle ei saa tuoda alkoholijuomia tai muita päihdeaineita.

Turvallisuusohjeita

Pese kätesi usein vedellä ja saippualla tai käytä käsidesiä, erityisesti heti sen jälkeen kun olet yskinyt, niistänyt tai aivastanut. Huolehdithan käsien huolellisesta pesusta myös ennen ruokailua. (Mm. wc-tiloissa ja ruokailulinjastoilla on käytössä käsidesiä!)

Lepää, syö ja juo riittävästi.

Muista ottaa omat tarpeelliset lääkkeet mukaan!

Älä lähde festareille kipeänä!

Ensiapu

Viikonlopun aikana tapahtumassa päivystää SPR:n ensiaputiimi, jolla on kiinteät päivystyspisteet Gatorade Centerissä (pop up -teltta 3. kerros, TPS-shopin edusta sekä pukuhuonetilat, käynti permannolta. Messukeskuksessa ensiapupiste aulassa lastenhuonetta vastapäätä. Lisäksi alueella kiertää ensiapupartioita. Mikäli tarvitset apua, koet kiusaamista tai koet tulleeksi häirityksi tapahtuman aikana, lähesty ketä tahansa ensiapu- tai turvallisuushenkilöä. Järjestyksenvalvojamme tunnistat keltaisesta liivistä ja järjestyksenvalvojien esimiehet oranssista liivistä.

Festareilla on myös oma lääkäritiimi, jossa on koko ajan läsnä ja käytettävissä lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

Isommissa hätätilanteissa muista hätänumero 112.

Majoitus

Katso majoitukseen liittyvät turvallisuusohjeet Majoitus-sivulta.

Valo- ja videokuvaus

Festarialueella on valo- ja videokuvaus sallittua. Järjestelmäkamerat, actionkamerat, kännykät, tabletit ja selfietikut ovat sallittuja.

 
 

RYHMÄNVETÄJÄT

Festariretkisuunnitelmia ja ‑valmisteluja tehdessä mieleen voi nousta monta kysymystä. Kirjasimme jälleen ylös tärkeimmät käytännön kysymykset vastauksineen.

1. Apua festarireissun mainostamiseen?
Täältä löydät video- ja kuvamateriaalia, joka voi olla avuksi festarireissun mainostamisessa esimerkiksi seurakuntanne somekanavissa!

Alla olevasta linkistä voit tilata käsiohjelmia ja julisteita. Uudet, vuoden 2020 materiaalit, ovat tilattavissa viikosta 20 eteenpäin. Puhelimitse materiaalia voi tilata keväällä Sleyn nuorisotyön toimistosta numerosta 045 328 5115 ja syyskuusta alkaen festaritoimistosta numerosta 044 767 5036. Syyskuusta alkaen festaritoimisto on avoinna arkisin klo 9–15. Materiaalia saa myös kaikista Sleyn nuorisotyön tapahtumista.

Tilaa materiaalia

2. Millaisia lippuja festareille myydään?

RYHMÄLIPUT TULEVAT MYYNTIIN TOUKOKUUSSA 2020!

Myymme konserttiliput paketteina. Myynnissä on 3 päivän ja 2 päivän paketteja sekä lauantaipaketti. Päiväkohtaiset paketit tulevat myyntiin 14.9. Lippupaketit oikeuttavat sisäänpääsyyn festarialueelle ja konsertteihin. Lippupaketit eivät sisällä ruokailuita tai koulumajoitusta. Ruokailut ja koulumajoitus myydään erikseen.

Ruokailut on ostettavissa ruokapaketteina erikseen netistä ryhmävarauksen yhteydessä. Ruokailut ja koulumajoitus on tärkeää ostaa myös ennakkoon, että osaamme varata tarpeeksi ruokaa sekä yöpymispaikkoja tapahtumaviikonlopulle.

Suurin osa ohjelmasta on maksullista. Sunnuntain jumalanpalvelus ja Messukeskuksen studiot ja workshopit ovat ilmaisia. Tarkemmat tiedot hinnoista ja lippu- sekä ruokapakettien sisällöstä löytyvät LIPUT-sivulta. Kaikki konsertit kuuluvat paketteihin. Ainoastaan lauantain iltakonserttiin myydään erillisiä lippuja ennakkoon ja ovelta. Iltakonserttiliput tulevat myyntiin syksyllä.

3. Milloin tulee ilmoittautua?
Ryhmäilmoittautuminen alkaa 1.5. Liput myydään netissä.
Tarvitsemme sitovat ilmoittautumisenne viimeistään 30.10. mennessä. Ilmoita ryhmäsi siis hyvissä ajoin. Pe 30.11. jälkeen voi peruuttaa maksutta enintään viisi pakettia ryhmää kohden, lopuista veloitamme tilaushinnan.

4. Mitä tietoja tarvitsemme ilmoittautumisen yhteydessä?
Lippupakettien, ruokapakettien ja majoituspakettien määrän lisäksi tarvitsemme laskutustiedot (verkkolasku- tai paperilaskuosoitteen) sekä ryhmänjohtajien yhteystiedot. Ruokapakettien ostajilta tarvimme  tiedot ryhmän ruokavalioista ja -allergioista. Suklaa-, marja- tai hedelmäallergioita ei tarvitse ilmoittaa. Moniallergikkojen kohdalla tarvitsemme henkilön yhteystiedot, jotka voit merkitä osallistuja-kohtaan lipunmyynnin tiedoissa. Mahdollista majoitusta varten tarvitsemme tyttöjen ja poikien lukumäärät.

5. Miten maksaminen hoidetaan?
Lähetämme kaikille seurakuntaryhmille laskun jälkikäteen, joten niiden osalta emme käsittele käteistä rahaa. Noutaessasi varaamasi liput kuittaat ne saaduksi: lasku lähetetään seurakuntaanne festareiden jälkeen joko verkko- tai paperilaskuna valintasi mukaan. Verkkolaskut ovat näppärin tapa hoitaa laskut suoraan perille. Mikäli et tiedä seurakuntasi verkkolaskuosoitetta, löydät sen esimerkiksi TÄÄLTÄ!

Yksittäiset asiakkaamme maksavat lippunsa tilauksen yhteydessä.

6. Kannattaako ryhmäkoon muutoksista ilmoittaa?
Kyllä kannattaa! Toivomme, että mahdollisimman moni ryhmä vahvistaa lopullisen ryhmäkoon lähtönsä jälkeen perjantaina 13.11. siinäkin tapauksessa, että muutoksia ei ole tullut. Vahvistuksen jälkeen lipunmyynnillä on mahdollisuus tehdä ryhmän lippupaketit noutovalmiiksi. Vahvistuspalvelu koskee ainoastaan perjantaina alkavia paketteja ja lippuja. Vahvistuspalvelu toimii perjantaina 13.11. klo 10–17. Vahvistuspalveluun soittaessasi ota selvää, millä maksutavalla tilaaja on varannut tuotteen (sähköinen vs. paperi). Vahvistuspalvelun puhelinnumero lähetetään sähköpostitse ja tekstiviestitse ryhmävarauksessa ilmoitettuun ryhmänvetäjän osoitteeseen ja numeroon festariviikolla. Numero ilmestyy myös tämän ryhmänvetäjäinfon alkuun!

7. Milloin lipunmyynti aukeaa?
Perjantaina 13.11. lipunmyynti aukeaa Messukeskuksessa klo 15.30 ja sulkeutuu klo 21.00. Lipunmyynti palvelee Messukeskuksen aulassa. Toivomme, että perjantaina huomioit mahdollisuuden tulla lunastamaan lippuja hyvissä ajoin. Nopeimmille festarivieraille olemme järjestäneet ohjelmaa Messukeskuksen A-Halliin.

8. Mihin majoitutaan?
Tuttuun tapaan tarjoamme teille mahdollisuuden majoittua Turun seudun kouluihin. Kouluissa ei ole patjoja, joten ottakaa omat patjat mukaan. Pahoittelemme, että vain harvoissa kouluissa on lupa käyttää luokkia majoittautumiseen. Majoittuminen tapahtuu siksi useimmiten liikuntasaleissa. Kaikissa majoituskouluissa on suihku- ja wc-tilat, mutta niiden määrä on vaihteleva. Jokaisessa majoituskoulussa on majoitusvalvojia, jotka huolehtivat majoituksen onnistumisesta. Edellytämme silti, että ryhmän mukana on aina ryhmänvetäjä. Ryhmille, joilla ei ole omaa kuljetusta majoituskoululle, järjestämme bussikuljetuksen. Majoituskuljetuksen hinta on 3 €/matka/ henkilö.

Majoituksessa ei saa käyttää ilmatäytteisiä varavuoteita. Katso sallitut patjat kuvana Majoitus-kohdasta. Jaa kuvaa myös ryhmäläisillenne!

9. Missä ruokaillaan?
Ruokailu tapahtuu Messukeskuksessa A- ja B-halleissa. Muista ostaa ruokapaketit ennakkoon, sillä ne eivät kuulu mihinkään lippupakettiin. Tarjoamme vieraillemme aamupalan, lounaan ja iltapalan. Varaudu jonoihin, sillä festarivieraita on paljon ja tilat ovat rajalliset. Ruokailun jälkeen tarjottimet ja roskat viedään niille kuuluville paikoille ja annetaan tilaa seuraaville. Huomioikaa myös jätteiden lajittelu! Messukeskuksen B-hallin ruokalinjastoilla on käytössä käsidesiä.

Gatorade Centerin puolella Turkuhallin Palvelut Oyn ruokakioskit ja pikaruokaravintolat palvelevat festarikävijöitä myös viikonlopun ajan.

10. Mitä tarjoamme ryhmänvetäjille?
Ryhmänvetäjille on Gatorade Centerissä oma kokoontumistila, jossa on tarjolla kahvia ja myynnissä pullaa. Tilassa voi tavata tuttuja ympäri Suomen koko viikonlopun ajan. Työntekijätilan lisäksi järjestämme ryhmänvetäjille myös oman lepotilan. Lauantaina iltapäivällä kokoonnutaan työntekijöiden tapaamiseen, jota isännöi Juha Heinonen. Tervetuloa hengähtämään hetkeksi sanan ja pullakahvin äärelle! Ilmoita itsesi ja muut ryhmäsi vetäjät tähän tapaamiseen ilmoittautumisen yhteydessä, jotta osaamme varata riittävästi tarjottavaa. Festareille tullessasi saat oman työntekijäpassin Messukeskuksen lipunmyynnistä. Nimellä varustetut passit tehdään vain 30.10. mennessä ilmoittautuneille. Tämän jälkeen ilmoittautuvat työntekijät saavat nimettömät passit.

11. Mitä etuja on linja-autonkuljettajille?
Linja-auton kuljettajat saavat ilmaiseksi majoituksen ryhmän majoituskoulussa ja aamupalat. Majoituskoulussa linja-autonkuljettajille pyritään löytämään rauhallinen yöpymispaikka. Lauantaina järjestämme heille mahdollisuuden saunomiseen Gatorade Centerissä. Tarkemmat ohjeet festareilla. Linja-autonkuljettajat saavat oman passinsa, jolla pääsevät nuorisotyöntekijätilaan, mutta passi ei sisällä pääsylippuja.

12. Mistä voi kysyä neuvoa festareilla?
Kaikissa kysymyksissä voit kääntyä neuvontamme puoleen. Neuvonta palvelee sinua Messukeskuksen aulassa ja Gatorade Centerissä lipunmyynnin yhteydessä sekä 3. kerroksessa. Ensiapu sijaitsee Messukeskuksen aulassa ja Gatorade Centerin pohjakerroksessa. Käynti areenalta, lavalta katsottuna oikealta laidalta.

13. Miten turvallisuudesta on huolehdittu?
Pyrimme huolehtimaan vieraidemme turvallisuudesta parhaalla mahdollisella tavalla. Viime vuosien tapaan Gatorade Centerin ja Messukeskuksen ovilla on turvatarkastukset.

Sisälle Messukeskukseen ja Gatorade Centeriin saa viedä vain reput, käsilaukut ja olkalaukut, jotka tarkistetaan aina sisälle mentäessä. Kaikki isommat laukut (treenikassit, rinkat, matkalaukut, duffel bagit jne.) tulee jättää autoon tai viedä ilmaiseen isojen laukkujen narikkaan, joka sijaitsee Messukeskuksen seinustalla, parkkialueella.

Sisälle Gatorade Centeriin ja Messukeskukseen saa tuoda vain tyhjiä max. 0,5 litran vesipulloja. Kaikki avatut sekä avaamattomat, nesteitä sisältävät pullot ovat kiellettyjä. Maata Näkyvissä ‑festarit on päihteetön tapahtuma, joten tapahtuma-alueelle ei saa tuoda alkoholijuomia tai muita päihdeaineita.

Järjestyksestä huolehtii yli sata järjestyksenvalvojaa, ja festarivieraiden edellytetään noudattavan heidän ohjeitaan. Toivomme, että informoit ryhmääsi näistä turvallisuusasioista. Pidätämme kuitenkin kaikki oikeudet muutoksiin turvatarkastuksen osalta. Festareilla päivystää koko viikonlopun ajan SPR:n ensiapu sekä lääkäri tiiminsä kanssa. Festarivieraita pyydetään kiinnittämään huomioita hygieniaan: huolehdithan käsihygieniasta! Alle 100 ml käsidesipurkit ovat sallittuja.

14. Mitä tapahtuu löytötavaroille?
Löytötavaroita säilytetään festareiden ajan Gatorade Centerin neuvonnassa. Festareiden jälkeen kadonneet tavarat siirretään Suomen Löytötavarapalveluun, Turun toimipisteeseen. Tiedustelut festareiden jälkeen Suomen Löytötavarapalvelusta:

Suomen löytötavarapalvelu
Viilarinkatu 5
20320 Turku
060003391
avoinna ark 9-17.00 la 10-14.00
www.loytotavara.net

15. Milloin järjestetään vuoden 2021 festarit?
Maata Näkyvissä -festarit järjestetään marraskuussa 2021, jos Jumala suo. Päivämäärät tarkentuvat pian. Sitä ennen tapaamme kuitenkin vuoden 2020 festareilla. Tervetuloa 36. Maata Näkyvissä -festareille!

Lisätietoja: toimisto@maatanakyvissa.fi tai 044 767 5036

16. Mistä saan apua kysymyksiini?
Kaikissa kysymyksissä sinua palvelee festaritoimisto. Lähetä viestisi osoitteeseen toimisto@maatanakyvissa.fi niin vastaamme sinulle ympäri vuoden. Festaritoimiston puhelin palvelee arkisin syyskuusta joulukuuhun klo 9-15 numerossa 044 767 5036.

 
 

MATERIAALITILAUS

Voit tilata itsellesi, seurakunnallesi tai ryhmällesi julisteita ja käsiohjelmia alla olevasta linkistä.

Tilaa materiaalia
 
 

LASTENHUONE

Tervetuloa Maata Näkyvissä -festareille Turkuun 13.-15.11.2020 myös kaikki lapset!

Gatorade Centerissä on järjestetty lasten ja lapsiperheiden käyttöön oma huoneensa.

Lastenhuoneessa voi leikkiä, levätä sekä säilyttää ja syödä eväitä! Tilan yhteydessä kiipeily/seikkailuteline ja muita leluja.

Avoinna
- pe klo 18-21
- la klo 9.15-21
- su 11-14.30

Sisäänkäynti D-ovesta.

 
 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kokosimme vastauksia kysymyksiin, joita meiltä usein kysytään.

MIKSI FESTAREILLE EI MYYDÄ YKSITTÄISIÄ KONSERTTILIPPUJA?
Gatorade Centeriä ei tyhjennetä festariviikonlopun aikana konserttien välissä, vaan halli on avoinna läpi viikonlopun. Tarjolla on monenlaista oheisohjelmaa. Tämän vuoksi myytävänä on vain paketteja, sillä lipun tarkistus konsertteihin ei muuten toimisi. Poikkeuksena on lauantain pääkonsertti klo 19.30, johon myydään erillislippuja. Myös Messukeskus on avoinna päivisin läpi viikonlopun.  

MIKSI TÄYTYY JONOTTAA GATORADE CENTERIN KONSERTTEIHIN?
Enää ei tarvitse! Ainoastaan päivän ensimmäisiin konsertteihin täytyy jonottaa, muuten GC on koko ajan auki lukuun ottamatta sunnuntaiaamun jumalanpalveluksen jälkeen tehtävää tyhjennystä. Sunnuntain ilmaisen jumalanpalveluksen jälkeen joudumme tyhjentämään hallin, jotta voimme tarkistaa, että kaikilla sisällä olevilla on pääsylippu.

MITEN VOI PÄÄSTÄ TALKOOLAISEKSI FESTAREILLE?
Lisätietoa talkootöistä löytyy TÄSTÄ.

MITÄ TAPAHTUU LÖYTÖTAVAROILLE?
Löytötavaroita säilytetään festareiden ajan Gatorade Centerin neuvonnassa. Festareiden jälkeen kadonneet tavarat siirretään Suomen Löytötavarapalveluun, Turun toimipisteeseen. Tiedustelut festareiden jälkeen Suomen Löytötavarapalvelusta:

Suomen löytötavarapalvelu
Viilarinkatu 5
20320 Turku
060003391
avoinna ark 9-17.00 la 10-14.00
www.loytotavara.net

MIKSI MAJOITUSKOULUISSA ON NIIN VÄHÄN VESSOJA JA SUIHKUJA?
Majoituskouluina käytetään Turun seudun kouluja. Maata Näkyvissä -festareilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa vessojen ja suihkujen lukumäärään tai muihinkaan tiloja koskeviin asioihin.

MITÄ GATORADE CENTERIN JA MESSUKESKUKSEN KONSERTTEIHIN EI SAA TUODA?
Kaikki avatut ja *avaamattomat nesteitä sisältävät pullot, purkit, tölkit ja alkoholijuomat sekä muut päihdeaineet ovat kiellettyjä. Ainoastaan tyhjät max. 0,5 litran vesipullot ovat sallittuja.

*Max. 2dl avaamattomat mehutetrat (esim. trip-mehu) ovat sallittuja.

Sisälle Messukeskukseen ja Gatorade Centeriin saa viedä vain reput, käsilaukut ja olkalaukut, jotka tarkistetaan aina sisälle mentäessä. Kaikki isommat laukut (treenikassit, rinkat, matkalaukut, duffel bagit jne.) tulee jättää autoon tai viedä ilmaiseen isojen laukkujen narikkaan, joka sijaitsee Messukeskuksen seinustalla, parkkialueella.

Järjestelmäkamerat, Go Pro -kamerat ja selfietikut ovat sallittuja.

MINKÄ IKÄISET VOIVAT TULLA FESTAREILLE?
Suurin osa festareilla kävijöistä on 14-20 –vuotiaita. Joukossa on kuitenkin satoja aikuisia ja vanhempia ihmisiä sekä lapsia, eli festarit on tarkoitettu kaikenikäisille.

KOSKA VOI VAIKUTTAA SEURAAVAN VUODEN FESTARIOHJELMAAN JA LÄHETTÄÄ BÄNDIEHDOKKAITA?
Seuraavan vuoden ohjelma päätetään helmi-maaliskuun aikana. Festareilla voi jättää palauteboxeihin palautetta, toiveita ja kehitysideoita. Kyselemme myös somekanavissamme esiintyjätoiveita. Jos haluat ehdottaa omaa bändiäsi esiintyjäksi, lähetä demo ja tietoa bändistä osoitteeseen: toimisto@maatanakyvissa.fi.

MIKSEI MAJOITUSKOULUILLA SAA MAJOITTUA ISOLLA ILMATÄYTTEISELLÄ PATJALLA?
Pelastusviranomaiset ovat kieltäneet niiden käytön majoituskouluilla. Tsekkaa lisätiedot ja sallitut patjat TÄÄLTÄ.

MILLOIN JÄRJESTETETÄÄN VUODEN 2021 FESTARIT?
Maata Näkyvissä -festarit järjestetään marraskuussa 2021, jos Jumala suo. Päivämäärät tarkentuvat pian. Sitä ennen tapaamme kuitenkin vuoden 2020 festareilla. Tervetuloa 36. Maata Näkyvissä -festareille!