Aikataulu 2019

PERJANTAI 15.11.

15.30–21.00 Messukeskus
Kaikki ovet on auki
Lipunmyynti avoinna Messukeskuksen aulassa

16.30–17.30 Messukeskus, A-stage
Kolme askelta Eedenistä
JOONA
Janne Silvasti

17.00–21.00 Messukeskus, B-halli
ILTAPALA

18.00–20.45 Gatorade Center
Punainen pallomeri taivasta vasten
Brightline (UK)
Matt Popovits (USA)
kls.
BigBless
Tikkis & Toikkis

19.00–20.55 Messukeskus, A-stage
Raakapotero
MOORIA
Inborn Tendency
Laura ja Kaksi Naulaa
Iivari Granat

21.30–23.15 Gatorade Center
Suomen suurin nuortenilta!
Kaikista kaunein sana
Juhani Tikkanen
SRO Musalinja
Samuli Luomaranta
Mariella Heinonen
Tikkis & Toikkis

LAUANTAI 16.11.

8.00–9.30 Messukeskus, B-halli
AAMUPALA

9.10–10.30 Gatorade Center
Lupa pelätä ja rakastaa
SAVE
Roni Samuel
Eveliina Huuskonen
Tikkis & Toikkis

11.00–13.15 Messukeskus, B-halli
LOUNAS

11.00–13.15 Gatorade Center ja Messukeskus
Studiot & Workshopit

10.45–13.00 Messukeskus, A-stage
Paratiisikukkulan megabileet
Vanamo
Kingdom Sound
Dani
Mikko Vaismaa
Iiris & Lassi
Wimma Crew
Leo Brenner

13.00-13.30 Gatorade Center, Trubalava I
Pietari Savolainen
Joonaz

13.30–16.00 Gatorade Center
Älä katso aurinkoon
Mikaveli
Maksetut Viulut
GFM
Mikko Vaismaa
Tikkis & Toikkis
Juha Heinonen
Lauri ”Late” Johansson

16.00-16.30 Gatorade Center, Trubalava II
Samuli Vettenranta
Debi

16.30–19.00 Gatorade Center ja Messukeskus
Studiot & Workshopit

16.30–18.00 Messukeskus, A-stage
Open Stage

17.00–19.00 Messukeskus, B-halli
ILTAPALA

19.30–23.15 Gatorade Center
Mitä mä pelkään? 
King’s Village (UK)
Matt Popovits (USA)
Park 7
NNS
Timon stoori
Lukas Brenner
Maria Takaki

SUNNUNTAI 17.11.

8.30–9.30 Messukeskus, B-halli
AAMUPALA

8.30–9.30 Messukeskus, A-stage
Hämärästä aamunkoittoon
Peter ja Laura Joukainen trio

10.00–11.00 Gatorade Center
Avain pakoon - Jeesus Kristus
sanajumalanpalvelus
Ville Auvinen
Jussi Miettinen
MN Houseband

10.30–12.30
LOUNAS

11.15–12.00 Messukeskus, A-stage
Vanha jengi koossa taas
Bass'n Helen

12.15–14.30 Gatorade Center
Pelko pienentää, toivo suurentaa
Social Beingz (UK)
Joel Reinaru (EST)
Kotiinpalaajat
Eelis Vettenranta
Tikkis & Toikkis
Open Stage 2019

 

Artistit

Päälavapuhujat

 

Suurimmat festaritärpit

KRIK Sport Center
Sport Center on taas täynnä mahdollisuuksia pelata, kokeilla ja testata uusimmat jutut ystävien kanssa. Yksin liikkuessasi saat liikunnan ja yhteisen tekemisen tiimellyksessä mahdollisuuden tutustua samanhenkiseen jengiin. Entistä energisemmän Sport Centerin löydät Gatoraden 5. kerroksesta.

A-stage
Uudistunut A-stage kutsuu ison lavan läheisyyteen nauttimaan festaritunnelmasta. A-stagella on monipuolinen ohjelmakattaus ruokailun ja hengailun yhteydessä. Samalla tutustut näytteilleasettajien tarjontaan sekä voit haastaa itsesi täsmäaktiviteettien kera. A-stagen löydät Messukeskuksen A-hallista.

MN-love ja muut tutut formaatit festareille sovitettuna
Viime syksynä suuren suosion saavuttanut MN-love palaa festareille. Jos haluat yllättää ystäväsi, niin ilmoittaudu mukaan ja saatat päästä osaksi festariohjelmaa. Käy täyttämässä hakulomake osoitteessa www.lyyti.in/mnlove2019 14.6. mennessä. Luvassa myös uusia yllätyksiä televisiosta tuttujen formaattien tiimoilta.

Festarikäytävämuusikot
Kun väsy yllättää ja käytävällä on tungosta, niin levähdä hetki ja laula mukana tuttuja riparilauluja. Bongaa SRO Musalinjan käytävämuusikot ja liity mukaan jameihin. Annetaan musiikin soida ja laulun raikua!

Trubalava
Maata Näkyvissä -festareiden isossa sykkeessä, valojen ja savujen melskeessä tulee välillä ikävä kevyttä ja haurasta tunnelmaa, jossa artisti kohtaa kuulijan sydämestä sydämeen. Trubalava tarjoaa tätä herkkua. Tsekkaa trubalavan tarjonta ja löydä erilainen MNF-kokemus.

Brightline ja King’s Village ensimmäistä kertaa Suomessa
Maata Näkyvissä -festarit esittelee tänäkin syksynä uusia bändejä ja artisteja maailman laidoilta. Tänä vuonna haaviin tarttui uusia brittibändejä kaksin kappalein. Brightline tarjoaa perjantaina kunnon bileet hyvällä sanomalla höystettynä, ja lauantaina King’s Villagen musiikissa ylkkärisävyt yhdistyvät jalan alle tarttuvaan poppiin. Tsekkaa ohjelma ja ole paikalla, kun arvovieraat esiintyvät.

Open stage
Festareiden avoimella lavalla esitellään taas huippusuorituksia festarikansan syvistä riveistä. Vielä on aikaa treenata oma sessio sopivan iskevään kuosiin festariväen ihasteltavaksi. Yksi esiintyjä pääsee sunnuntain päätöskonsertin esiintyjäksi. Open stage A-stagella lauantaina klo 16.30-18.00. Ilmoittautuminen paikan päällä, lavan läheisyydessä lauantaina klo 16 alkaen.

Raamattukioski
Raamattukioskin tiskillä voit käydä kuuntelemassa mielenkiintoisia  miniluentoja Raamatusta. Kioski avoinna Gatorade Centerissä festariviikonlopun aikana. Paikalla Turun Åbo Akademin pastoritohtorit Antti Laato ja Pekka Lindqvist. Piipahda siis festarihulinan keskeltä hetkeksi Raamattukioskiin ja tsekkaa kioskin tarjonta!

 

Studiot

 • 1. Molempi paha – muumien mörkö ja isoäidin synttärikutsut
  Muumien mörkö, sosiaaliset tilanteet, epäselvä tulevaisuus ja lukemattomat muut asiat tuovat elämäämme jarruja, joita myös peloiksi kutsutaan. Mitä tapahtuu, kun kohtaan pahimmat pelkoni silmästä silmään? Pelon kohtaamisesta ja voittamisesta, psykologi Marja-Helena Kunnas

  Gatorade Center, Mal´s Corner klo 11 & 16.30

 • RAAMATTUKIOSKIN STUDIOT
  2. Mitä jos en pelastukaan? (Vain aamupäivällä)
  Onko minulla tarpeeksi uskoa? Olenko varmasti saanut syntini anteeksi? Olenko mahdollisesti tehnyt syntiä Pyhää Henkeä vastaan; sitä syntiä kun ei Raamatun mukaan anneta anteeksi? Onko Jumala valinnut minut pelastettujen joukkoon, vai olenko niiden joukossa, jotka joutuvat kadotukseen? Mitä Jumala haluaa sanoa meille, kun olemme epävarmoja pelastumisestamme? Antti Laato. Gatorade Center, Placido klo 11

  Raamattuahdistus (Vain iltapäivällä)
  Uskallanko edes ajatella Raamatun historiallista

  tai ei-historiallista puolta leikkimättä samalla uskon menettämisellä, eli vaarantamatta autuuttani? Pekka Lindqvist. Gatorade Center, Placido klo 16.30

  Raamattukioski avoinna myös studioaikojen ulkopuolella. Paikalla Turun Åbo Akademin pastoritohtorit Antti Laato ja Pekka Lindqvist. Piipahda siis festarihulinan keskeltä hetkeksi Raamattukioskiin ja tsekkaa kioskin tarjonta!

 • 3. Is God a Moral Monster?
  They say living as a Christian is unpleasant and boring. Does God watch our every step yelling: Don´t taste it, don´t smell it! Do the Bible and The Ten Commandments forbid all that is nice and good? To what kind of life does God call us? Matt Popovits.
  Gatorade Center, Sport Bar klo 11 & 16.30

 • 4. Elokuvissa pelkään ja huudan – tuskasta vai riemusta?
  Kauhuleffat koukuttavat säpsähtämään ja pelkäämään milloin veitsi heilahtaa tai kuollut nukke nousee kaivosta. Mikä saa meidät pelaamaan ja katsomaan kauhua? Tarttuuko kauhusta jotain, ja voimmeko oppia leffakauhusta mitään? Pastori Jussi Kärmeranta.
  Bistro Metropol klo 11 & 16.30

 • 5. Sitähän se kaikki on, rakkautta, rakkautta vaan 
  Kertomuksia, tarinoita ja lauluja parisuhteen kiemuroista, yksinäisyydestä, tunteen palosta sekä sitoutumiskammon ahdistuksesta. Ihastumisen ja rakastumisen ihanuutta ja tuskaa sekä parisuhteen salaisuuksia raottavat Eve ja Ossi Mäki-Reini.

  Mal´s Corner klo 12.15 & 18

 • 6. Huh helvetti, maailmanloppu tulee
  Hartauksissa kerrotaan usein elämästä ja joskus taivaastakin. Alakerran osasto on pienemmällä huomiolla. Onko maailmanlopusta puhuminen pelottelua? Mitä Raamattu meille kertoo helvetistä ja viimeisestä tuomiosta? Asiaan perehtyy pastori Pasi Palmu.

  Ooppera klo 11 & 16.30

 • 7. Rajat kiinni ja muuria rakentamaan
  Kanssamme elää ihmisiä, joilla on eri kulttuuri, ihonväri ja uskonto. Ovatko he meille lähimmäisiä, joita Jeesus käskee rakastamaan? Miksi kristitylle kukaan ei ole vieras eikä muukalainen? Miten autan maahanmuuttajien sopeutumista maahamme? Muukalaisuuden pelkoa avaamassa pastori Jonathan Westergård ja ystävät.

  Bistro Metropol klo 12.15 & 18

 • 8. Uskallanko epäonnistua? 
  Isoja pelkojamme on epäonnistua ihmisten edessä. Miten pärjään suorituspaineiden kanssa? Miten häpeä ja pelko vaikuttavat toimintaamme ihmisten edessä? Paineista, onnistumisista ja epäonnistumisista, musiikinopettaja Henna-Maria Harju.

  Sport Bar klo 12.15 & 18

 • 9.Jumalalle voi puhua
  Luomakuntamme keskellä ihmisille on annettu ilmeellinen lahja ja etuoikeus. Voimme jutella Luojamme ja Jumalamme kanssa. Kertomuksia, pohdintoja ja lauluja vuoria siirtävästä voimasta ja mahdollisuudesta, joka rukoukseen kätkeytyy. Laura ja Peter Joukainen.

  Messukeskus, 2. krs, Kokoustila 1 klo 11 & 16.30

 • 10. Kuule, istuta vielä se omenapuu…
  ”Vaikka tietäisin maailmanlopun tulevan huomenna, istuttaisin tänään omenapuun.” Vanha viisaus toimii tänäänkin. Maailman muuttuminen ei ole aina pelkästään positiivista. Miltä elämäni näyttää huomenna tai 10-vuoden päästä? Riittääkö arki vai tarvitaanko oman elämän supersankaruutta? Mitä Raamattu sanoo tulevaisuudesta? Tätä pohtii kanssasi kirkkohallituksen kasvatus ja perheasioista Jari Pulkkinen ja Sirpa Syrjä.

  Messukeskus, Kokoustila 5 klo 11 & 16.30

 • 11. Älä pelkää, piskuinen laumani 
  Mitä mestari lupasi pienelle porukalleen? Hän lupasi valtakunnan. Pimeyden keskellä loistaa valo, joka tuo lämpöä ja toivoa. Mitä Raamatun lupaukset antavat silloin, kun pelko ja epäilys uhkaavat viedä mennessään? Toivosta ammentaa pastori Erkki Koskenniemi.
  Messukeskus, Kokoustila 6 klo 11 & 16.30

 • 12. Lämpö nousee
  Jäätiköt sulavat ja vesimassat jyräävät taloja maan tasalle. Tarvitseeko minun muuttaa tapojani, kun naapurikaan ei välitä mitä takassaan polttaa? Ilmastonmuutoksesta, asenteista, valinnoista ja kristityn vastuusta faktoja tarjoilee meribiologi Samuli Korpinen.

  Messukeskus, Kokoustila 6 klo 12.15 & 18

 • 13. Nuorisotyöntekijän pelko, viha ja rakkaus (vain iltapäivällä)
  Maa on kova ja aura on ruosteessa. Pitää mennä ja tehdä, mutta jättikö Jeesus meidät sittenkin yksin, vaikka lupasi olla kanssamme? Itkenkö ilosta vai nauranko ahdistustani? Työntekijän lepohetki: kahvia, pullaa ja hyvää seuraa. Mukana Jippu, Mikko Vaismaa ja Juha Heinonen.

  Gatorade Center, Business Club klo 16.30

 • 14. Pelko on ase – K18
  Kukaan ei myönnä että pelottaa, pelko on heikkoutta ja hitautta. Miten pelkoja käsittelee mies, joka on luottanut voimaan ja raakaan väkivaltaan? Mitä tapahtui, kun liivijengin presidentti kohtasi suurempansa, joka antoi anteeksi ja ohjasi uudelle reitille? Pelosta puhumassa Lauri ”Late” Johansson. Artistivieraana Pietari Savolainen.

  Messukeskus, 2. krs, Kokoustila 3 klo 11 & 16.30

 

Workshopit

 • 1. Biisinkirjoituspaja
  Kun sydämen valtaa halu kirjoittaa biisejä, niitä on kirjoitettava. Mistä lauseet löytävät kaverinsa ja kuinka riimit tarttuvat toistensa perään? Mistä lähtee kuolematon kertosäkeen laini? Biisinkirjoituspajassa muusikko ja lauluntekijä Mikko Nikula.
  Messukeskus, Bankettisali 1, la klo 12.15 & 18

 • 2. MNF Pingis Supercup 2019
  Maata Näkyvissä -pingisturnaus on taas täällä! Lauantaipäivän aikana ratkaistaan missä päin Suomen seurakuntia pelataan parasta pingistä. Jos mailasi tottelee pientä valkoista palloa, ilmoittaudu mukaan tästä.
  Messukeskus, Bankettisali 1, la klo 11 & 16.30

 • 3. Älä pelkää estradilla
  Esiintyminen, puheen pitäminen ja ihmisten edessä oleminen nostaa pulssiamme. Tänään tarjotaan eväitä jännityksen, ramppikuumeen ja esiintymispelon voittamiseen. Workshop isosille, puhujille ja kaikille, joita esiintyminen ihmisten edessä arveluttaa. Esiintymisvalmennusta lempeässä ohjauksessa tarjoilee Teatteri Paraabeli (www.paraabeli.fi).
  Bankettisali 2, la klo 12.15 & 18

 • 4. Parhaat riparileikit
  Mitä ripareilta muistetaan 10 vuoden päästä? Parhaat riparileikit. Ne hurmasivat ja joskus melkein surmasivat hyvän leirifiiliksen. MNF 2019 kutsuu leikkimään, nauttimaan ja oppimaan uusia leikkejä tulevaa kesää ajatellen. Leikittämässä Tommi Parikka & co.
  Messukeskus, Bankettisali 2, la klo 11 & 16.30

 

Skabat

Maata Näkyvissä -festareilla on erilaisia kilpailuja, joihin voit osallistua. Osa skaboista on ennakkoon ja osa festareilla.

Bongaa festarimaskotti
Maata Näkyvissä -festarit juhlivat 35-vuotista historiaansa iloisen kiitollisena koko viikonlopun. Juhlan kunniaksi festarimaskotti Elmeri pyörii mukana festarikansan keskellä. Ota selfie Elmerin kanssa, lataa se Instagramiin ja tägää @maatanakyvissa. Luvassa on palkintoja!

Paras festariasu -skaba
Nyt on Maata Näkyvissä ja se näkyy ilmeissä ja asuissa. Pukeudu yksin tai kaveriporukalla hauskaan festariasuun ja ilahduta olemuksellasi koko festarikansaa. Hienoimmat puvut voittavat festarituotteita.

#mitämäpelkään
Postaa kuvasi Instagramiin ja tägää se #mitämäpelkään ja @maatanäkyvissä. Postaajien kesken jaetaan superpalkintoja, joilla kaikki isot festariovet aukeavat. Voita kierros kulissien taakse bakkärille!

Vuoden Festariseurakunta
Mieti porukkasi kanssa perustelut sille, miksi juuri teidän seurakunta on Festariseurakunta vuosimallia 2019. Lähetä perustelusi meille ja titteli voi olla teidän! Täytä hakulomake täällä.