FESTAREILLA VIETETTIIN SUOMEN SUURINTA NUORTENILTAA

Maata Näkyvissä -festareilla Gatorade Centerissä ensimmäistä kertaa järjestettyyn Suomen suurimpaan nuorteniltaan osallistui noin 5 500 festarikävijää.

Aikaisempina vuosina perjantai-illan ohjelmassa ollut messu siirtyi tänä vuonna järjestettäväksi Turun evankelis-luterilaisille seurakunnille. Metallimessussa Mikaelin kirkossa oli 310 ja Herra kädelläsi -messussa Maarian kirkossa noin 80 osallistujaa.

Suomen suurimmassa nuortenillassa Gatorade Centerissä esiintyi muun muassa saksalaisyhtye Good Weather Forecast. Ohjelmassa oli myös perinteistä nuorteniltaohjelmaa, kuten nuoren puheenvuoro, raamattuopetus ja tuttuja nuorteniltalauluja. Festarijuontajat Tikkis ja Toikkis hauskuuttivat festarikansaa ja vetivät nuorille esimerkiksi tanssikisan. Nuortenilta päättyi Tiina Karlssonin pitämään iltahartauteen.

Maata Näkyvissä -festareita järjestävän Sleyn nuorisotyön johtajalle Juha Heinoselle jäi ensimmäisestä festaripäivästä kiitollinen mieli.

– Tänä vuonna on ollut sellainen olo, että festareita on valmisteltu pitkään. Viime festareista tuntuu olevan pitkä aika, ja festareiden alkaessa oli epätodellinen olo. Ihmiset ovat näyttäneet viihtyvän hyvin, ja monilta nuorisotyöntekijöiltä on tullut kannustusta. Isoa ehtoollismessua tuntui moni kaipaavan, ja pakko myöntää, että kyllähän minäkin sitä kaipasin, Heinonen sanoo.

Lauantaille Heinosella on positiiviset odotukset.

– Odotan huomiselle taas lisää ihmisiä, edelleen hyvää festaritunnelmaa, yhteyttä ja kohtaamisia. Ohjelmaakin odotan innolla. Luvassa on, yllätyksiäkin, Heinonen kertoo.