GLADIAATTOREITA JA TRUBADUUREJA – VAAN MITÄ TÄNÄ VUONNA?

11 kuukautta odottamista. Nimittäin nyt on tammikuu ja Maata Näkyvissä -festarit ovat vasta marraskuussa. Jaksaakohan sitä taas odottaa koko vuoden, että pääsee ihmisvilinän keskelle?

Eniten sitä odottaa ehkä sitä, että pääsee näkemään, mitä uutta festareilla on tänä vuonna. Sillä joka vuosi on jotain uutta tuntunut tulevan. Toki on ihanaa, että mukana ovat vanhat hyvät jutut, kuten teatterilava, open stage tai erilaiset kojut messukeskuksessa.

Viime festareilla perjantai-illasta sunnuntaihin saakka Messukeskuksessa ollut gladiaattoriareena oli iso hitti. Siihen jonottivat niin nuoremmat kuin vanhemmatkin festarivieraat ja talkoolaiset. Jos et tiedä, mikä gladiaattoriareena oli, kuva kertoo ehkä parhaiten. Siellä sai mäiskiä kaveria alas korokkeelta eikä tippuminen suojavarustusten vuoksi edes sattunut. Mikäs sen hauskempaa kuin pieni matsi kaverin kanssa kesken festarihulinan!

Gatorade Centerissä yleisöä veti lauantaina uusi Trubalava, johon sai hakea esiintyjäksi ennen festareita. Hakijoiden joukosta lavalle valikoitui neljä porukkaa, jotka pääsivät esiintymään yleisön eteen lauantaipäivänä. Onkohan sellainen tänäkin vuonna? Suosio ainakin oli suuri, sillä ohikulkijatkin pysähtyivät katsomaan esiintyjiä. Ehkä joku esiintyjistä nähdään tulevaisuudessa isommillakin lavoilla.

Joka vuosi festareilla on lisääntynyt yhteisöllinen tekeminen, kuten Gatorade Centerin viidennessä kerroksessa jo parina vuotena ollut KRIK Sport center. Ehkä se on myös tänä vuonna? Ja jos ei ole, on sen tilalle keksitty varmasti jotain muuta jännää.

Nyt pitää vain malttaa mielensä ja odotella kevään ajan, mitä kaikkea festareilla tänä vuonna pääsee tekemään. Siihen asti muistetaan olla oman elämämme gladiaattoreita ja trubaduureja, eletään kristittyinä maailmassa ja kiitetään jokaisesta päivästä Jumalaa, niin että pian huomaa taas ajan menneen vauhdilla ja kohta sitä taas tavataan Turussa Gatorade Centerin ja Messukeskuksen käytävillä ja tehdään uusia kivoja festarijuttuja!

Teksti: Anna Korpi

Kuva: Taru Ojala