JEFFREY MEINZ: ”ÄLÄ ETSI MAAILMAN TUOMAA TOIVOA”

Maata Näkyvissä -festareiden vuoden 2018 pääpuhuja, pastori Jeffrey Meinz Yhdysvaltojen Coloradosta muistutti festariyleisöä Jumalan rauhan etsimisen ja löytämisen tärkeydestä. Kotipuolessaan Meinz työskentelee Holy Cross Lutheran Churchissa ja on aktiivisesti mukana nuorisotyössä.

Meinz tietää omakohtaisesta kokemuksestaan, että nuorellakin voi tulla elämässä eteen vastoinkäymisiä ja huolia, jotka särkevät sydämen. Kun Meinzille oli kerran lukioikäisenä käynyt niin hänen jouduttuaan koulukavereidensa ja ihastuksensa nähden kiusalliseen tilanteeseen, tuttu nuorisotyöntekijä luki hänelle Raamatusta seuraavat lohdutuksen sanat: ”Herra sanoo: ’Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun. Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä. Kun hän huutaa minua, minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan.’” (Ps. 91: 14–15). ”Nämä Jumalan sanat on tarkoitettu sinulle ja minulle”, nuorisotyöntekijä oli sanonut.

Meinz haluaa jakaa nuo sanat eteenpäin myös sinulle. Oli elämässäsi sitten mitä tahansa ongelmia tai murheita, muista, että Jumala auttaa ja pelastaa. ”Jumala näyttää sinulle pelastuksen poikansa Jeesuksen kautta. Sen kautta löydät todellisen rauhan ja todellisen onnen”, Meinz lupaa.

Meinz kehottaa rauhaa kaipaavaa ihmistä hakeutumaan hiljaisuuteen. Hän itse suosii luonnon harmoniaa. Meinz järjestää hiljaisia hetkiä Jumalan kanssa, koska Jeesuskin teki niin. Jeesus vetäytyi vuorille viettääkseen aikaa Isänsä kanssa. ”Me tarvitsemme hiljaisia hetkiä, sillä hiljaisuudessa Jumala puhuu meille”, Meinz muistuttaa. Jumala haluaa kertoa, että hän rakastaa sinua, on sinua varten ja on sinun paras ystäväsi. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että lähetti Jeesuksen. Varaatko elämästäsi hiljaisia hetkiä, jolloin vietät aikaa Isän kanssa ja kuuntelet, mitä Hänellä on sinulle sanottavana, Meinz kysyy jokaiselta meistä.

Toisinaan Meinz murehtii sitä, miten niin nuorilla kuin aikuisillakin on tapana luoda itselleen maallisia palvonnan kohteita. Niitä voivat olla esimerkiksi raha, sosiaalinen media tai muut ihmiset. Maallisista jumalista ihmiset yrittävät löytää toivoa, rauhaa ja iloa, niitä kuitenkaan koskaan löytämättä. Todellisen toivon, rauhan ja ilon saa vain Taivaan Jumalalta. ”Älä etsi maailman tuomaa toivoa, koska se pettää sinut joka kerta”, Meinz sanoo. Sen sijaan hän kehottaa etsimään Jumalaa rukousten, kiitoksen, Raamatun ja seurakuntayhteyden kautta.

Elämä ei ole aina helppoa, ja toisinaan ihmisen murheet voivat olla niin suuria, että usko Jumalaan horjuu. Meinz haluaa, että tällaisissa tilanteissa ihmiset muistaisivat, että maallisen elämän kärsimyksiä vastaan uskova ihminen saa iäisyyden Jeesuksen kanssa. ”En minä sano teille, että kun ihminen uskoo Jeesukseen, hänen elämänsä on pelkkää iloa ja onnea. Jumala ei ole luvannut niin. Mutta Raamatussa Jeesus sanoo: ’Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman’ (Joh. 16: 33). Minä olen päättänyt, että kestän kaikki tämän maailman tuskat, kun palkkiona on iäisyys Jeesuksen luona taivaassa”, Meinz sanoo.

Meinz haluaa myös rohkaista nuoria toimimaan Jeesuksen palvelijoina ja levittämään evankeliumin ilosanomaa ympärilleen. Jeesus on puhdistanut meidät synneistämme, ja nyt hänen pelastaminaan voimme palvella häntä. ”Jokainen meistä tuntee ihmisiä, jotka ovat vielä kiinni synneissään. Kertokaa heille Jeesuksesta, jotta he voivat pelastua”, Meinz rohkaisee.

Teksti: Hanna Harju

Kuva: Johannes Mensalo