Park7

MN-LEIRILLE TULEVAN PARK7:N SUHDE MAATA NÄKYVISSÄ -FESTAREIHIN ON HENKILÖKOHTAINEN

Viime vuoden festareiden pääesiintyjä Park7 on mukana myös maaliskuun alussa järjestettävällä Maata Näkyvissä -leirillä Karkun evankelisella opistolla. Bändillä riittää vauhtia, mutta laulaja Miika Lamminmäki ehti kertoa, mitä kaikkea yhtyeelle tällä hetkellä oikein kuuluukaan.

Ja hyväähän heille kuuluu. Lamminmäki kertoo, että kevään keikat pyörivät omalla tahdillaan. Kuten aina, keikkailun lisäksi myös kulisseissa tapahtuu jännittäviä asioita, joista kuulemme ehkä myöhemmin lisää.

Park7:n suhde Maata Näkyvissä -festareihin on vahva ja henkilökohtainen. Bändin jäsenet kokevat festarit tärkeänä tapahtumana, ja he haluavat jatkossakin tukea tapahtuman toteuttamista. Coolin lavaesiintymisen takaa löytyy myös arkisempaa aherrusta festareilla.

”Uskaltaisin väittää, ettei meitä ennen yksikään pääesiintyjä ole nähnyt festareita esimerkiksi yhtä monen talkootehtävän kautta kuin me”, Lamminmäki toteaa.

Viime vuosi oli Park7:lle kaiken kaikkiaan isojen tunteiden vuosi. Lamminmäki luettelee isoihin kohokohtiin ehdottomasti kuuluvan pääsiintyjäkeikan Maata Näkyvissä -festareilla, kotimaan klubikiertueen ja tietenkin myös päälavakeikan Soulfestissa USA:ssa, sekä muut festarikeikat Saksassa ja Belgiassa.  Lamminmäki kertoo, että oikeastaan kaikilla ulkomaankeikoilla suomalaisuus ja Park7:n oma musiikkityyli on tuntunut paikallisista eksoottiselta ja mielenkiintoiselta. Vastaanotto on ollut todella innostunutta.

Joulun aika bändillä on tapana hengähtää ja ottaa happea tiivistahtisen työn keskellä. Kuluvaan vuoteen ja sen uusiin jännittäviin kuvioihin on taas lähdetty intoa ja voimaa täynnä. Kysäisen Lamminmäeltä bändin tulevaisuudenhaaveita ja suunnitelmia.

”Tälle vuodelle on taas aivan uudet suunnitelmat. Niistä saamme kertoa, kun aika on oikea. Pääsemme kiertämään aivan uusissa maissa ja myös sellaisissa Suomen kaupungeissa, joissa emme ole aiemmin keikkailleet. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja uusien paikkojen näkeminen ovat ihan parhaita juttuja bändinä olemisessa”, Lamminmäki kertoo.

Tulevaa MN-leiriä Park7 odottaa hyvillä mielin. Lamminmäki kiittelee, että leirillä on aina samaan aikaan rentoutunut ja innokas yleisö, jonka kanssa on varmasti hauskaa.

Entä sitten terveiset, olisiko bändillä lähettää niitä jutun lukijoille?

”Ole sopivalla tavalla itsekäs ja keskity asioihin, jotka tekevät juuri sulle hyvää. Haluamme myös kiittää kaikesta tuesta ja rakkaudesta, toivottavasti nähdään pian!” Lamminmäki sanoo bändin puolesta.

Teksti: Maria Sorje

Kuva: Lasse Simpanen