MAATA NÄKYVISSÄ -FESTARIT KOKOSI 17 500 KÄVIJÄÄ

Tämän vuoden Maata Näkyvissä -festarit on saatettu päätökseensä. Aamuvirkuimmat ehtivät kuunnella Messukeskuksella Peter ja Laura Joukainen trion musisointia ennen Gatorade Centerin sanajumalanpalvelusta. Jumalanpalveluksessa liturgina toimi Ville Auvinen ja saarnaamassa oli Jussi Miettinen.

Saarnavuoron saanut Jussi Miettinen on yksi festarien perustajista ja tapahtuman ensimmäinen palkallinen työntekijä. Miettinen aloitti aamun saarnansa muistelemalla parhaan ystävänsä Timon menehtymisen päivää. Maata Näkyvissä -tapahtuma on kasvanut nykyisiin mittoihinsa tuon 17-vuotiaana menehtyneen nuoren miehen muistojuhlasta. Valvomisen sunnuntain raamatuntekstin pohjalta Miettinen korosti sitä, kuinka tie taivaaseen oli auki Timolle ja yhtä lailla meille.

Tämän vuoden Maata Näkyvissä -festarien yhteenlaskettu kävijämäärä on 17 500. Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen on viikonlopun jälkeen kiitollisella mielellä. “Nuorten ja nuorisotyöntekijöiden ilmeet ja viestit ovat olleet tyytyväisiä. Yhteisöllinen tunnelma on näkynyt parhaalla mahdollisella tavalla, ja teemamme on ollut viikonlopun aikana monipuolisesti esillä.”

Viimeisessä “Pelko pienentää, toivo suurentaa” -konsertissa ehtivät vielä esiintyä Kotiinpalaajat sekä brittiläinen Social Beingz -kokoonpano. Tilaisuudessa puhui virolainen nuorisotyöntekijä Joel Reinaru.

Maata Näkyvissä -festareilla on pyritty viime vuosina kasvattamaan nuorten osuutta myös lavalla. Messukeskuksessa järjestetyltä Open Stagelta nostettiin esiintyjiä päälavalle sekä lauantaina että sunnuntaina. Viimeisessä konsertissa räppäsi avoimen lavan valloittanut Muskettisoturit. Nuorten puheenvuoroja on lisäksi mahtunut joka konserttiin.

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festareita vietetään 13.-15. marraskuuta teemalla “minulla on unelma”.