MAATA NÄKYVISSÄ -LEIRI 2019

MAATA NÄKYVISSÄ -LEIRI 2019
8.-10.3.2019

Riita, viha ja katkeruus saa maailman näyttämään synkältä paikalta. Onneksi kaiken kivun keskelle tuli Rauhan Ruhtinas, jolla oli radikaalit neuvot. Hän käski rakastamaan ja siunaamaan vihamiehiämme. Hän neuvoi antamaan anteeksi. Hän antoi esimerkin kuolemalla kaikkien puolesta. Jeesus toi rauhan, joka saavuttaa ihmisen kivun, ja auttaa pääsemään eteenpäin. Meillä on rauha, meillä on Maata Näkyvissä. Tervetuloa MN-leirille Karkkuun!

INFOT

Maata Näkyvissä -leiri järjestetään Karkuun evankelisella opistolla, joka sijaitsee junaradan varrella. Voit siis saapua leirille junalla tai omalla kyydillä. Tarvittaessa noudamme sinut opistolle Karkun rautatieasemalta.

Leirihinnasto
– Kokopaketti: 49 € (sisältää ruoat, majoituksen ja ohjelman)
– Osapaketit: pe–la 39 €, la–su 39 € (sisältävät ruoat, majoituksen ja ohjelman)

Ilmoittautuminen
– Leiri on tarkoitettu 14-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
– Ilmoittautuminen alkaa välittömästi. Ole siis ajoissa liikkeellä!
– Ilmoittaudu leirille osoitteessa www.keokarkku.fi
– Ilmoittautuneille lähetämme leirikirjeen ja laskun sähköpostitse.

Kulkuyhteydet
Karkkuun pääsee kätevästi junalla. Karkun rautatieasema on Tampereen ja Porin välisen radan varrella. Junamatka Tampereelta Karkkuun kestää puoli tuntia. Karkkuun pääsee myös linja-autolla. Tarkista oma matkareittisi: www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi.

OHJELMA

Perjantai

17.00 Päivällinen ja ilmoittautuminen
Leiritunnelma lähtee ruokapöydästä. Päivällisen kautta nimet listaan ja eteenpäin.

18.15 Kello kuuden gasellit
Yhteislaulupainotteisessa avajaisten varaslähdössä koukataan festarileirin paalupaikalle nurmikon kautta. Ensimmäiset festaripallot ilmaan heittelevät festarileirijuontajat, Houseband, Samuli Luomaranta, Juha Heinonen sekä gasellin lailla kiihtyvät festariläpät, videot ja salamapuheenvuorot.

19.30 Mä olen sun, sä olet mun
Täällä mä oon ja parasta on, että sinäkin tulit. Pitkä viikonloppu nytkähtää notkeasti liikkeelle. Ihan sama tulitko yksin vai seitsemän kaverisi kanssa, vielä täällä on meitä ja teitä. Ensimmäisissä kattauksissa MNF-spesiaali, tutustumishässäkät, Eve & Ossi sekä Houseband.

21.15 Ystävyyden majatalossa
Juostaan rannalla ja heittäydytään yhteiseen mereen. Rannan majatalossa on nimellä merkitty paikka jokaiselle vieraalle. Raamattuopetus 1: Mistä tunnet sä ystävän maalla, merellä ja seurakunnassa? Timo Nisula. Musiikissa Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat.

23.00 Kummallisen kaunis kaipuu
Päivän viimeiset tunnit täyttää ihmeellisen kaunis musiikki höystettynä kummallisella kaipuulla ja evankeliumin ihmeellisellä toivolla.
Iltahartaudessa Eve & Ossi.

Lauantai

09.00 Aamupäivän parempi puolisko
Elämä on ihmisen parasta aikaa, totesi entinen mäkihyppääjä. Puurolautasen jälkeen katsomme itseämme silmiin ja loikkaamme unelmien hyppyriltä seurakunnan kanssa yhteisellä pompulla, kolme volttia pyörien. Aamuhartaudessa Saara Ikäläinen. Aamuvirkkujen ja torkkujen laatuaikaa jatkaa raamattuopetus 2: Tunnen sun ikävän, kateuden ja katkeruuden. Maaria Toskala.

10.45 Workshopit

11.30 Lounas

12.45 Totuuden torvina toivon tiellä
Olen kuullut, on kaupunki tuolla, jossa kukaan ei voi oikeesti kuolla. Kartta käteen ja kaveri kainaloon. Tässä pelissä on bonukset kohdallaan. Iltapäivän toivontuottajina NNS.
Raamattuopetus 3: Minä kelpaan, koska Jeesus = #tie #totuus #elämä #armo, Maria Paananen.

14.00 Päiväjuoma

14.30 Open stage
Nyt on sinun vuorosi loistaa. Tänään ja tässä sinä olet tähti! Festarileirin yhteinen avoin lava kutsuu laittamaan kaiken peliin. Nyt estradille: kerro oma tarinasi sopivaa lahjaa käyttäen.

15.15 Ihan pihalla -spesiaali
Tänään ei tarvitse kultaista kosketusta, jumalten käsiä tai huippuunsa hiottuja lihaksia. Iltapäivän yhteinen hetki liikuttaa vieden festarileiriväen ihan uusille urille. Eniten pihalla pelisysteemeissä Krik Finland!

16.30 Päivällinen

18.00 Studioinfot

18.10 Studiot

19.30 Rauhan rajapinnoilla
Valot vilkkuvat ja näyttävät suuntaa. Tämä on oikea reitti, ja kohta olemme perillä. Tänään suuren talon pihamaalla on vain voittajia. Kaikki jättävät työkalunsa ja taisteluvälineensä pihamaalle, koska sisällä talossa alkaa juhla. Maata Näkyvissä -festarileirin juhlagaalassa mukana Sauli Kemppainen, videoita, huippusketsejä, Haluatko miljonääriksi -supershow, workshopien satoa, Houseband sekä opetus 4: Iholla, vieressä vai ihan toisessa maailmassa, Juha Heinonen.

20.45 Iltapala

21.30. Meillä on rauha
Käsi tarttuu käteen ja jalat irtoavat maasta. Meillä on rauha, meillä on sovinto, ja iltagaala saa jatkua. Houseband, nuoren puheenvuoro ja GFM.

23.00 Tiesin, että odotat
Nopeat junat ovat menneet ja juna-asemalla on vain kourallinen ihmisiä, mutta jo kaukaa huomaan sinun odottavan hahmosi. Ilahdun, kun sinäkin olet huomannut jo minut.
Iltahartaus: Riina Halme ja Valtteri Tikkakoski

00.00 Yöextra
Spesiaaliohjelmaa yökyöpeleille saunalla ja säbäkentällä

Sunnuntai

08.30 Aamupalaa

09.15 Tikapuut taivasta kohti
Sunnuntaiaamun ensihetkinä ei tarvitse ryömiä hakemaan aamumannaa kasteisen nurmikon peitosta, vaan herkut tuodaan suoraan pöytään hopeisissa astioissa. Aamua avaamassa Julia Immonen sekä lähitaikuuden taituritaikuri Miika Korkatti.

11.00 Tule, kaikki on valmiina
Festarileirin jumalanpalvelus kutsuu Herran pöytään maistamaan kuolemattomuuden lähteestä. Katso ympärillesi, olet kotona. Johan Helkkula, Markus Malmivaara.

12.15 Lounas

13.15 Soita rumpua, luokses kiiruhdan
Seitsemän sekuntia muuttaa harmaan maailmamme oranssinkeltaiseksi. Olemme matkalla, pysähdymme, venyttelemme jäseniämme, nautimme värien loistosta ja jatkamme yhdessä matkaa. Viimeiset vedot festarileirille vetää Juhani Tikkanen, MNF-tiimi sekä Houseband.
Raamattuopetus 5: Rest in peace – taivas, Antti Koskenniemi.

STUDIOT:

Kestävän kehityksen kelkka kulkee
Jumalan luoman maailman hallinta on meillä. Olisiko nyt aika katsoa peiliin ja toimia? Miten iso on minun hiilijalanjälkeni, ja mitä voin tehdä ilmaston lämpenemisen suhteen? Kristityn vastuuta ja asennetta tarvitaan yhteisissä asioissa. Pohtimassa Saara Kumpulainen & Meri Halme.

Elämällä on merkitystä
Kuinka paljon arvoni nousee olympiamitalista tai 20 000 seuraajasta Instagramissa? Mikä mittaa arvoni tällä planeetalla, jossa toisten ihmisten huomiosta täytyy kilpailla kynsin ja hampain? Mistä tulee elämän merkitys ja tarkoitus? Sauli Kemppainen ja Samuli Luomaranta.

Mitä jos Kuningas palaa tänään?
Seurakunta on odottanut Kuningastaan jo kauan. Elämme lopun aikoja. Mitä se tarkoittaa, ja mitä voimme päätellä taivaalle katsellessa tai Raamattua lukiessa? Lopunajoista jakaa Markus Malmivaara.

5015
Rukous on kristityn hengittämistä, ja Jumalalla on oma puhelinnumero. Mitä tapahtuu, kun Jumala oikeasti vastaa rukouksiimme tai pysyy hiljaa edelleen? Miten rukouksemme voi saada uudet mittasuhteet ja mahdollisuudet? Rukouksesta kertoo Iida Hovi.

Syntisen hyvää
Maailma kuvaa synnin hauskana, hilpeänä ja kevyenä retkenä viinan, laulun ja seksin maailmaan. Raamattu kertoo, että synti tappaa kotona ja puutarhassa, ellei joku tule ja ota syntejämme pois. Synnin vakavuudesta ja ihmeellisen onnellisesta ratkaisuista syntisyyden kanssa jakaa Johannes Häkämies.

WORKSHOPIT:

Some
Puhelimessa on koko pieni maailmani. Miten elän, mitä kerron ja mitä jaan somessa. Vinkkejä, haasteita ja vähän kokemuksen tuomia uhkakuvia avaamassa Aino ’Aikku’ Kurkinen.

Sport
Liikunta vie ja koukuttaa positiivisesti uusiin suorituksiin. Jos yksinäinen jumppaaminen tympii, niin avaa silmäsi ja tule hyvään porukkaan nauttimaan yhdessä sportista, jossa hiki ja hymy yhdistyy. Sporttipajassa KRIK Finland.

Music
Tule laulamaan, soittamaan ja hakemaan hyvää musafiilistä. Yhteisen jamittelun seassa treenataan muutama biisi seuraavan päivän messuun. Musapajaa liidaamassa Houseband.

Impro
Elämä on suurta draamaa. Parasta on heittäytyä uuden roolin vietäväksi. Tässä pajassa haetaan omia rajoja draaman ja improilun merkeissä. Anna draaman viedä Aapo Anttooran ja Iivari Granatin kanssa.

Danceparty
Monelle mutkattomin tapa liikkua ja toteuttaa itseään on tanssi. Nyt voit antaa tanssin viedä, ihan sama oletko vasta-alkaja vai puoliammattilainen: sinulla on jalat, kädet ja tunteet sekä koko keho, joka liikkuu ja ilmaisee koko olemustasi.