TARJOLLA MONIPUOLISTA OHJELMAA JA PIISPAN SAARNA

Maata Näkyvissä -festareita vietetään tänä vuonna 16.–18.11. teemalla Rauha. Rauha on myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kasvatuksen kaksivuotinen teema, ja kirkkohallitus järjestää festareilla aihetta käsittelevän studion.

Sunnuntaiaamun sanajumalanpalveluksessa Gatorade Centerissä saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Festariviikonloppu tarjoaa jälleen monipuolista ohjelmaa, jota on kehitetty aiemmista vuosista. Ohjelmaa on aiempaa enemmän myös konserttien ulkopuolella. Viime vuonna ensimmäistä kertaa KRIK Sport Centeriä Gatorade Centerin viidennessä kerroksessa pitänyt kristillinen urheiluseura KRIK Finland järjestää yhteisöllistä tekemistä myös tänä vuonna, ja Suomen Raamattuopiston Musalinja kiertää käytävillä laulattamassa festarikävijöitä. Uutuutena ohjelmassa on myös Trubalava.

– Nousevia artisteja on jo pitkään esiintynyt Seuraava aalto -konsertissa Messukeskuksessa, mutta nyt nostamme uusia artisteja näkyville myös kokonaan uudella lavalla. Trubalava lauantaina Gatorade Centerin 3. kerroksen Hall of Famessa edistää myös tapahtuman kokonaisvaltaisuutta, sitä, että joka paikassa tapahtuu, kertoo Maata Näkyvissä -festareiden projektipäällikkö Maaria Toskala.

Viikonlopun rakenne on samankaltainen kuin viime vuosina, mutta tällä kertaa perjantai-iltana Gatorade Centerissä vietetään ehtoollisjumalanpalveluksen eli messun sijaan Suomen suurinta nuorteniltaa ja Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat järjestävät samaan aikaan Maarian kirkossa Herra kädelläsi -messun ja Mikaelin kirkossa Metallimessun.

Maata Näkyvissä -festarit on Pohjoismaiden suurin kristillinen nuortentapahtuma. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Paikalle odotetaan tänäkin vuonna saapuvan 18 500 nuorta eri puolilta Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.